Akárcsak Franciaországban
A "Tonique Parisien" jellegzetesen francia alapösszetevőit magunk termesztjük. A receptúra alapját a családi gazdaságunkban termett borókabogyó, bodzavirág, zsálya és a francia fűszerekkel átitatott saját szüretelésű zölddió adja, tökéletes arányban.
Ragaszkodva a hagyományokhoz
A "Tonique Parisien" sziruphoz használt zölddiót a francia vidék hagyományai alapján csak az év egy nagyon rövid szakaszában, a nyári napfordulót megelőző egy-két hétben szabad leszedni. Ha az ekkorra ütemezett zölddió-szüretről lemaradunk, újabb háromszázötven napot kell várni a következő főzet elkészítéséig.
Valódi alkímia
Gyakorló alkimistaként úgy alakítjuk ki a receptet, hogy a növények íze a legteljesebb formájában megmutatkozzon. A "Tonique Parisien" szirup alapját képező borókát esszenciálisan két részre bontjuk: a "szelleme" - a főzet - kerül a szirupba, míg a "lelke" - a párlat - a kézműves gin esszenciánk alapját képezi. Amikor az általunk készített gint és tonikot koktéllá kevered, a növény esszenciái újra egyesülnek, hihetetlenül komplex ízélményt alkotva.
Kóstoltál már IGAZI tonikot?
A bolti üdítőkkel és az interneten kapható egyéb kézműves tonikokkal ellentétben a "Tonique Parisien" nem szintetikus kinint tartalmaz, sőt, még csak nem is kinin kivonatot. Míg azokat laborban állítják elő, a "Tonique Parisien" szirupban valódi kínafa kérget ízlelhetsz, amit egyenesen Ecuadorból szerzünk be.
Szeretném megkóstolni a "Tonique Parisien" kézműves tonik szirupot:
A "Tonique Parisien" egyelőre hihetetlenül limitált mennyiségben elérhető. Ha szeretnéd Te is megkóstolni, iratkozz fel a várólistánkra, és értesítünk, amikor elérhető lesz.
Nemsokára érkezik az eredeti indiai tonik is, és néhány hónapon belül elkészül az első hazai fejlesztésű gin esszenciánk, amiből otthon, néhány óra leforgása alatt készítheted el a saját házi ginedet, "fahéj-alligátorbors" és "fenyőrügy-citrus" ízekben.